O skupini PDF Natisni E-pošta

 

 

Naša glasbena skupina izhaja iz majhne vasi Gederovci, v občini Tišina. To je v Prekmurju blizu meje z Avstrijo. Mejimo na sosednje vasi: Krajna, Sodišinci ter vas Sicheldorf v Avstriji.

 

Sedež naše skupine je v Gederovcih, kjer smo bili ustanovljeni, s te vasi pa je bilo tudi največ ustanoviteljev (Peter AUGUŠTIN (harmonika), Stanislav MENCIGAR (ribaš), Silvo ŠKODNIK (boben) in Miro KOSEDNAR), s Sodišincev Miran STOJISAVLJEVIČ (šejf) in s Krajne Pavel CELEC (bunbajs).

 

Kaj pomeni ljudski godci – vinski bratje?
Ljudski godci smo zato, ker večina naših pesmi katere izvajamo so starejše ljudske pesmi, večina je domačih pesmi v našem prekmurskem narečju. Imamo tudi nekaj svojih pesmi. Naši glasbeni instrumenti so izdelani doma.
Vinski bratje pa smo zato, ker smo bili ustanovljeni v naši vaški gostilni Metuljček, kjer je naš prijatelj Franc Gibičar praznoval Abrahama. Na ta Abraham smo bili vsi člani povabljeni, razen enega. Naš glavni ustanovitelj Peter Auguštin pa je na tej prireditvi igral kot en mož orkester. Instrumente je imel izdelane in pripravljene v posebni sobi in nas je začel klicati enega za drugim v sobo, da se nekaj zmenimo in zaigramo po domače za prijatelja kot presenečenje – in smo nastali veliko presenečenje LJUDSKI GODCI – VINSKI BRATJE.
Od takrat smo pridno vadili, se učili novih melodij in pesmi, nabirali nove izkušnje in se veselili.

 

Sodelovali smo že na mnogih prireditvah po celem Prekmurju.
Vabljeni smo bili na razne prireditve kot so; razne obletnice, rojstva, srečanja ljudskih godcev, gostije, proslave, piknike. Udeležili smo se tudi Praznika repe v občini Tišina in Praznika buč v občini Puconci, 10. obletnice TD Vrtanek v Gornjih Petrovcih, 6. srečanja ljudskih godcev in pevcev na Goričkem v Križevcih v Prekmurju ter Praznika kostanjev v Vitovljah na Primorskem.

 

 

mencigar_logo

voros_logo

Kmetija Horvat, Skakovci

Prihajajoči nastopi:

Trenutno nastopov ni na vidiku.